Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@16:26:27 GMT

يگانه اثر ثبت جهانی در پايتخت

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۷۳۹۱

يگانه اثر ثبت جهانی در پايتخت

اين كاخ زيبا و باشكوه در مساحتي بالغ بر ۴/۵ هكتار قرار دارد که دوم تير ۱۳۹۲ در سی هفتمين اجلاس سالانه كميته ميراث جهانی سازمان يونسكو در کامبوج در فهرست ميراث جهانی به ثبت رسيد. بناهای متعددی در كاخ وجود، دارد: شمس العماره، تالار سلام، تالار آينه، ايوان تخت مرمر و ... از مهم ترين آنهاست. 
تاجگذاری پادشاهان قاجار، گشايش مجلس يكم در ۱۸ شعبان ۱۳۲۴ ه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ق برپايی مجلس مؤسسان در آذر ۱۳۰۴ براي انقراض سلسله قاجار و تاجگذاری رضا شاه و محمدرضا شاه از جمله مهمترين رخدادهای صورت گرفته در كاخ گلستان است. 


برای بازديد و جلسه با مديران موزه به كاخ گلستان رفتم، خانم آفرين امامی مدير مجموعه از كارشناسان كار بلد و با سابقه همكاران خوبی را برای خدمت به فرهنگ و ميراث كشور گرد هم آورده است. 
استاد محمد حسن سمسار، استاد برجسته تاريخ و باستان شناسی كه دانشجويان زيادی را تربيت كرده و آثار و تأليفات ارزنده ای چون سيمای تهران، كاخ گلستان را در كارنامه خود دارد و ساليان طولانی در مديريت موزه ها به كشور خدمت كرده است و هم اكنون از استادان و مشاوران برجسته در حوزه ميراث فرهنگي است نيز در زمان بازديد در كاخ حضور داشت و درباره آثار ماندگار، فرهنگي، نسخ خطی، آلبوم های عكس و ... ساعاتی با هم به گفتگو گذرانديم و من در مقام شاگردی سؤالاتی را پرسيدم و مسحور ادب و دانش استاد بودم. 


در كاخ از خيابان ناصرخسرو پس از ۶۰ سال بازگشايي و مردم از اين در هم مي توانند به كاخ مراجعه كنند. كاخ گلستان دارای بيش از ۵۰۰ تابلو نفيس و منحصر بفرد است از نقاشی های هنرمندان بزرگي چون: صنيع الملك، كمال الملك و... را در خود جاي داده است.بخش هايی از كاخ به سرعت در حال مرمت و بازسازی است.  اگر كسی تا كنون كاخ گلستان را نديده است خيلي چيز مهمي را از دست داده است. ساعت بازديد از كاخ همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ مي باشد.برنامه هاى جديدى براى حضورمردم وبازديد ازكاخ ها وموزه ها رادردست داريم.

منبع: الف

کلیدواژه: کاخ گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۷۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

 به گزارش تابناک، اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • اندیشه‌های استاد شهید مطهری ماندگار و جاودانه است
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد